Η ιστορια μου αρχιζει να ζει την στιγμή που μια ψυχή, περιπετειες ζητούσε σε αγνωστο κόσμο να βρει...
-Poll

Έτσι λοιπόν αρχίζει και η δική μας ιστορία, όταν η μητέρα μου Σπυριδούλα αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί με souvenir στην Ελαφόνησο το καλοκαίρι του 1984. Η έμπνευση ήταν από την ίδια της την ζωή όταν μετανάστευσε σε ηλικία 16 χρονών στην Αυστραλία αλλά και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στα 33 της.

Τι είχε στις βαλίτσες της; Αναμνήσεις, Souvenir απο όμορφες στιγμές!

Τα αναμνηστικά που είχε μαζι της από την Ελλαδα την βοήθησαν να μην ξεχάσει τις ρίζες της, και αυτά που έφερε μαζί της πίσω από το Σίδνεϋ ήταν αυτά που είχε μάθει αλλά και που είχε φτιάξει η ίδια.

Έτσι λοιπόν μας έμαθε και εμάς να φτιάχνουμε όμορφες αναμνήσεις και να τις ντύνουμε με αντικείμενα. Άλλοτε με ένα διακοσμητικό και άλλοτε με ένα ωραίο ρούχο ή ένα αξεσουάρ.

Τα souvenir για εμάς δεν είναι μόνο οι κούπες, τα μαγνητάκια και οι cart postal που μας θυμίζουν τον τόπο που επισκεφτήκαμε. Souvenir για εμάς είναι όλα όσα επιλέγουμε, για να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι τις αναμνήσεις μας.

Μέσα σε όλα αυτά όμως η αγάπη μας για την Ελλάδα (αλλά και για την γυναικά) ήταν πάντα εκεί. Μάθαμε να αγαπάμε τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Γυρίζαμε όλη την Ελλάδα και βρίσκαμε μικρούς βιοτέχνες, κεραμιστές, πιλοποιούς και υποδηματοποιούς για να διαλέξουμε αυτά που θα διαθέταμε στο μαγαζί μας. Αυτά που θα «έντυναν» τις αναμνήσεις όλων όσων θα επισκέπτονταν την Ελαφόνησο!

Και έτσι πέρασαν 37 χρονιά! Το μαγαζί έχει περάσει πια στην επόμενη γενιά σε εμένα την Μαρία και μαζί με την επιχείρηση πέρασε το κέφι και το γούστο για την δουλειά μας, η αγάπη για την Ελλάδα, η αγάπη για όλες τις γυναίκες και κυρίως η αγάπη για τα SOUVENIR!

Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε αυτό το e-shop, το SOUVENIR μας, και ελπίζουμε μέσα από εδώ, να κάνουμε τις δικές σας στιγμές και αναμνήσεις λίγο πιο όμορφες!

Και εννοείται σας περιμένουμε όλους στην Ελαφόνησο.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση
Μαρια 

X